Aktuální informace pro rodiče

03.11.2021 15:25

Dne 1. listopadu 2021 Vláda ČR schválila mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví, ze kterého vyplývá, že na území vybraných okresů proběhne ve dnech 8. a 15. listopadu 2021 testování na onemocnění covid-19, a to dětí v přípravných třídách základních škol a přípravných stupních základních škol speciálních, žáků základních škol a žáků v denní formě vzdělávání ve středních školách a konzervatořích.

Patříme mezi vybrané okresy, budeme se tedy vždy v pondělí testovat za stejných podmínek jako v září.

Když bude test pozitivní, musíte si okamžitě dítě vyzvednout ze školy a objednat se prostřednictvím dětského lékaře na PCR test.

 

Dále upozorňujeme rodiče, že povinnost nosit ochranou roušku ve společných prostorách školy stále trvá a je nutné dbát na vybavení dětí rouškami. Výjimku z nošení ochranného prostředku mají pouze žáci s potvrzením lékaře, že nemohou ze zdravotních důvodů roušku používat.

Stále žákům roušky bezplatně poskytujeme, abychom nemuseli sahat k opatřením, kdy žák bez roušky nebude do školy vpuštěn. Apeluji proto na rodiče, aby děti nedostávali do nepříjemných situací, kdy trváme na nasazení roušky a dítě žádnou opakovaně nemá.

Děkuji za pochopení

Mgr. Ivana Pavlicová

 

—————

Zpět